Pray For Waves poncho's

Pray for Waves is een eco surf merkje uit het bekende surfdorp Taghazout in Marokko en opgericht door de Belgische surfer girl Maxime Van Passel. Het merk ontstond vanuit een vanuit een ietsjes uit de hand gelopen hobby tijdens de eerste corona lockdown.
July 16, 2023
door
Loes

Iedereen die eerder eens in onze surfshop is binnen gewandeld heeft zeker de originele surf poncho’s gespot.

Pray for Waves ontwikkelt allerlei toffe items voor beach people, maar staat vooral bekend om de typische omkleed ponchos die ze maakt van vintage badhanddoek stof. Naast de vrolijke uitstraling is ieder poncho een écht slow fashion product die zijn steentje bijdraagt aan een betere wereld door waste materiaal te verzamelen en te recyclen tot een nieuwe bijzondere creatie.

Maxime gaat iedere week naar de markt en op zoek naar prachtige tweedehands badstoffen. Samen met een lokaal Marokkaans naaiatelier worden de kleurrijke stoffen in patronen geknipt en daarna tot nieuwe unieke poncho’s omgetoverd.  De vorm van de poncho is gebaseerd op de Djellaba, een traditioneel gewaad uit Marokko.

Inmiddels bestaat Pray for Waves al meer dan twee jaar en worden de poncho’s nog steeds op dezelfde wijze gemaakt in Marokko. Afgelopen maand is er een nieuwe batch in Nederland aangekomen welke ondertussen te vinden is op de webshop van Surfvillage!

Meer flessenpost

Klik hier om naar het flessenpost overzicht te gaan.
Klik hier om naar het flessenpost overzicht te gaan.