FAQ

Antwoord op al je levensvragen

Hieronder vind je de meest gegeven antwoorden. Op zoek naar meer antwoorden? Bel, mail, app of kom langs bij één van onze locaties.
Hoe zijn de golven op Terschelling vandaag?
+
Dit is misschien wel de meest gestelde vraag en iedere dag geven we een ander antwoord. Waarom? Iedere dag zijn de golven anders. Dat is helemaal afhankelijk van het getijde, de wind, de golfhoogte, de zandbanken en nog allerlei factoren. Als je een ervaren surfer bent kan je via verschillende appjes een inschatting maken hoe de golven zijn. Ben je dat niet? Bel ons dan of kom gewoon langs op het strand. Er staan namelijk vaker golven dan je waarschijnlijk vermoed of de apps jou doen geloven. Dat geldt zeker voor beginners en al helemaal voor je eerste surfles. ;)
Ik wil golfsurfen maar er is geen wind. Wat nu?
+
Dan heb je misschien extra geluk vandaag. Want eigenlijk zijn de golven het allermooiste op dagen zonder wind maar met golven. Hoezo? Omdat de mooiste golven van ver op zee komen. En hoe minder wind op het strand, hoe fijner de golven binnenrollen. Dus wind is niet nodig voor een eerste golfsurfles? Nee. :-)
Ik surf het allerliefste tijdens het gouden uurtje. Kan ik ook een surfboard in de vroege ochtend of late avond huren?
+
Leuk! Op avonden of ochtenden met goede surf zijn we soms eerder open of blijven we langer open dan normaal. Je kunt ons altijd even bellen. Een andere optie is dat je het board voor sluitingstijd ophaalt en de volgende dag weer inlevert. Je neemt het board dan mee naar huis en betaalt voor een dagdeel.
Wanneer mag ik surfmateriaal huren?
+
Je hoeft geen ervaren surfer te zijn. Wel verwachten wij dat je al wat surflesjes hebt gevolgd en in ieder geval een basiskennis hebt van hoe je met surfmateriaal om moet gaan. Uiteindelijk ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan mag je ook een surfplank huren maar alleen met toestemming van een volwassene.
Welke periode van het jaar is de surfschool open?
+
De surfschool opent wanneer de zeewatertemperatuur warm genoeg is. Doorgaans openen we de surfschool begin mei. We sluiten na de herfstvakantie van Noord. In de winterperiode is de surfschool dicht en ligt al het surf-materiaal in de winteropslag.
Bij welke weersomstandigheden gaan de lessen niet door?
+
Je krijgt de avond van tevoren te horen of de les door kan gaan of niet. Bij geen golven, harde wind (6bf+) of onweer gaan de lessen niet door. Bij twijfel laten we het je de ochtend voor de les weten. In overleg kunnen we de lessen opnieuw plannen. Kan je de les niet verschuiven omdat je vakantie voorbij is? Dan krijg je uiteraard je geld terug.
Wat zijn de starttijden voor de surflessen?
+
Wij proberen de lessen altijd op het beste moment van de dag te plannen. Je kunt je in de zomerperiode opgeven voor een surfles om 10:00, 12:00, 14:00 en soms ook 16:00. Omdat het mooiste surf-moment vaak afhankelijk is van de omstandigheden schuiven wij de dag van tevoren soms nog met de starttijd. Dit doen we altijd in overleg met jou. Op deze manier krijg jij in ieder geval de beste surfervaring!
Wat is de locatie van de surfschool?
+
De surfschool van Surfvillage vind je op het strand van West aan Zee. Wij zijn makkelijk bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer. Vlakbij is een ruime parkeerplaats waar je de auto en fiets gratis neer kunt zetten. Wanneer je de strandovergang over loopt zie je de surfschool vrijwel direct. Kom je er niet uit? Bel ons, gebruik navigatie of vraag een eilander!

De surfschool van Surfvillage vind je op het strand van West aan Zee. Wij zijn makkelijk bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer. Vlakbij is een ruime parkeerplaats waar je de auto en fiets gratis neer kunt zetten. Wanneer je de strandovergang over loopt zie je de surfschool vrijwel direct. Kom je er niet uit? Bel ons, gebruik navigatie of vraag een eilander!