Over surfvillage

Waterratten & branding-strijders

Surfvillage Terschelling is een mix van enthousiaste waterratten, jonge natuurliefhebbers & ervaren branding-strijders. Veel van ons surfen al sinds jongs-af-aan en kennen de Noordzee bijna tot in detail. Wij laden op van buiten zijn. In- en op het water zijn wij in ons element. De surfschool is een manier waarmee wij onze verbinding met de natuur en de zee kunnen delen en waarbij iedere activiteit een uitnodiging is om mee naar buiten te gaan.
No items found.
No items found.

De eerste surfschool sinds 2014

De surfschool startte in 2014. Toen was dat nog een gedurfde stap. We dachten: ‘Zal een surfschool wel werken op dit ‘geïsoleerde’ eilandje hier ver in het Noorden?’ Dat dit een goed idee bleek was al snel zonnetje-klaar.

Het werd binnen een korte tijd een favoriete plek voor avontuurlijke eiland-bezoekers en gedreven Terschellingers. Juist de locatie bleek de kracht. Op Terschelling heb je namelijk een zee voor je alleen.

Ook voor opa's & oma's!

Bij gebrek aan golven maar lust naar zeewater kwamen we twee jaar later op nog zo een SUP-er idee: Stand up paddle tochten over de Waddenzee. De ultieme balans tussen inspanning en ontspanning en nog een manier om ons eiland van zijn mooiste kant te laten zien. Vanaf toen kregen we ook niet alleen meer families en jonge gezinnen maar ook opa’s en oma’s mee op de plank!

Het clubje achter Surfvillage

De basis van Surfvillage bestaat uit een clubje goed getrainde eiland-vertegenwoordigers. Een vast groepje eilanders verrijkt door frisse zomerkrachten. Allemaal goede surfers, maar vooral ook talenten in het lesgeven en allemaal fanatieke lifeguards. Stuk voor stuk lid van de ‘feel-good vibe'’. Het liefste staan wij met onze blote voeten op het strand en doen we waar we echt goed in zijn: jou een glimlach bezorgen.

Zilte zee
/
wadden
/
strandzand
/
Eiland
/
zeeduik
/
zeebenen
/
Feel-good
/
Surfschool
/

Ons strandteam

Patrick

Patrick

Opgegroeid in de ‘skate-scene’. Naast skatenboarden zijn we er achter gekomen dat hij ook bovengemiddelde zee-benen heeft. Een surfles van Patrick is een les van techniek. De perfecte pop-up? Vraag Patrick. 180 fins first? Vraag Patrick. Handstand op een surfboard? Patrick!
Loes

Loes

Al sinds het begin verspreidt Loes de feel-good vibe bij Surfvillage. Daarbovenop heeft ze van alle eilanders veruit de meeste surf spots van het lijstje gestreept en het meeste van de wereld gezien. Toch heeft ze met Terschelling die ene speciale verbinding waarvoor ze na iedere winter volledig surfed-out weer naar haar favoriete eilandje afreist. Surfles gehad van Loes? Streep dat maar van jou lijstje af!
Bart

Bart

‍Zijn verhaal is as good as it gets. Zijn ouders gaven hem lang geleden een surfles bij Surfvillage cadeau. Daarna kun je vrij zeker zeggen dat er een soort oud en nieuwe Bart was. De nieuwe Bart kocht een oude Hymer camper en is sindsdien toegewijde surf-nomade op zoek naar nog meer goede golven. In de zomermaanden geeft hij les bij Surfvillage. Cirkeltje rond. ;-)
Jens

Jens

Eén van de creative geesten achter Surfvillage. Samen met zijn twee broers begon hij met surfen op het eiland als 12 jarige. Citaat: “Ik weet nog dat we midden in de winter, soms nog vóór zonsopgang, met twee wetsuits over elkaar naar het strand fietsten in de hoop dat de golven goed waren.’ Nouja, volgens ons is die gedrevenheid bij Jens er nog steeds. Zijn recept voor nagenoeg wit surfers haar? Wat litertjes zeezout, veel zon, minimale hoeveelheid blond bier & een ruim portie ‘no stress’ mentaliteit.‍
Isra

Isra

Ons zeehondje. Ze gaat niet naar huis zonder een ‘nat pak’. Ze is dol op een plonsje in zee, ongeacht welke omstandigheden. Sinds een aantal maanden studeert ze voor het lifesaver diploma. Als ze daarvoor slaagt zie je haar binnenkort als extra begeleiding bij de activiteiten. Voor nu houdt ze zich vooral nog bezig met sfeerbeheer. Haar favoriete kunstje? De downward facing dog op een SUP.
Koen

Koen

Koen hebben we van het strand geplukt. Hij ging van badgast naar surfgast. Al jaren komt hij met zijn familie elke zomervakantie naar het eiland. Hij is zijn zandkasteel-fase inmiddels voorbij en nu wil hij iets uitdagenders doen. Nu is hij vrijwilliger strandweer. Bij de surfschool staat hij onder de kinderen bekend als 'water-taxi Koen'. Met in iedere hand een surfboard sleept hij kids naar de beste golven. Een betere water-assistent als hem bestaat er niet!
Annemiek
via
Google
Geen gelegenheid sla ik over om mee te gaan suppen op het Wad, bij natuurreservaat de Boschplaat. Magische plek. Goed materiaal, goede begeleiding van Loes en Jens,. En een memory die je nooit meer vergeet.
Bart
via
Google
Jens, Loes en jullie top team bedankt voor de ontzettend leuke surflessen! Door jullie enthousiasme, bakken energie, persoonlijke aanpak en lekker droge humor heb je er nog meer zin in. Ik heb 5 lessen gevolgd. Aan het einde van de eerste les al kunnen staan, wat een heerlijk gevoel is dat. Iedere les weer wat bijgeleerd!
Bas
via
Google
Met enige ervaring een privé les genomen en goede tips en aanwijzingen gekregen om verder te komen, en houding en techniek verder te verbeteren!
Familie Strik
via
Surfvillage
Surfvillage heeft voor onze familie last-minute met hun brandweerwagen een SUP-tocht georganiseerd. We komen wel vaker naar Terschelling, maar dit was tot nu toe echt ons hoogtepunt!
Ivanna
via
Google
Surfvillage is een absolute aanrader! Je krijgt al een glimlach van oor tot oor wanneer je de gave brandweerwagen ziet staan, je direct heel welkom voelt om een surfles of materiaal te huren. Je krijgt van te voren advies en na afloop zijn ze zeer geïnteresseerd hoe het was gegaan! Super leuk.
Krijn
via
Google
Erg leuke surfschool. Goede uitleg, en vooral lol gemaakt in de zee en in de golven. Ze hebben aandacht voor iedereen. Ze zorgen met goede tips dat je snel doorhebt wat je moet doen. Wij hebben met 2 kinderen van 8 en 12 de les gevolgd. Ze willen allebei nog een keer.
Sebastiaan
via
Google
Met de familie een privéles geboekt, wat een plezier! We hadden de instructeur voor onszelf en kregen daarom alle aandacht. Bedankt Jens voor alle handige tips!
Sian
via
Google
Een erg leuk bedrijf met leuke mensen en goede surflessen! De lessen zijn kleine groepjes waardoor je veel persoonlijke tips krijgt en hierdoor beter leert surfen.
T
via
Surfvillage
Het team van Surfvillage heeft voor ons een geweldig ‘surf-lifeguard'’ spel opgezet waarbij we elkaar in teams moesten redden uit het water. We hebben allemaal enorm gelachen. Echt een memorabele middag. Bedankt mannen!
T Hoeve
via
Surfvillage
Wij komen ieder jaar terug met een groepje jongeren met beperking om te gaan surfen. Surfvillage heeft altijd een super behulpzaam team klaar staan als begeleiding voor in het water. Fantastisch.