Eilanders

CLUB

Eilanders

De jeugd van tegenwoordig.


In de zomerperiode duiken wij iedere week het water in met eilander jeugd. Surfen met een vaste club is super leerzaam en vooral mega leuk. Daarbovenop heeft Terschelling de beste kans op golven van Nederland. Een unieke kans voor jonge eilanders dus!

Tijdens de wekelijkse surflessen werken we op een energieke en speelse manier aan het verbeteren van de surf techniek maar misschien nog wel belangrijker is het stapsgewijs creëren van ‘ocean awareness’; hoe ga je om met de Noordzee en het strand?  Wat is de invloed van wind op stromingen en muien? Hoe leer je surf condities zelf inschatten?

Surfen is echt een geweldige sport om op jonge leeftijd te leren. Het houdt je fit, kweekt zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, vormt respect voor de natuur en vooral: surfen betekent heel veel plezier en actief buiten zijn!

Prijzen & Opties
Eilander-deal
* 10 rittenkaart is 3 seizoenen geldig.
1 les
22.00
Euro
10 rittenkaart
Twee seizoenen geldig
195.00
Euro
Locatie
Op het strand van West aan Zee naast het paviljoen
Meenemen
Zwemkleding, handdoek en zonnebrand
Materiaal
Wij zorgen voor een surfboard en warm wetsuit
Let op!
Lestijden zijn afhankelijk van de omstandigheden
No items found.
No items found.

Vaak gestelde vragen

Wat is de locatie van de surfschool?
+
De surfschool van Surfvillage vind je op het strand van West aan Zee. Wij zijn makkelijk bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer. Vlakbij is een ruime parkeerplaats waar je de auto en fiets gratis neer kunt zetten. Wanneer je de strandovergang over loopt zie je de surfschool vrijwel direct. Kom je er niet uit? Bel ons, gebruik navigatie of vraag een eilander!

De surfschool van Surfvillage vind je op het strand van West aan Zee. Wij zijn makkelijk bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer. Vlakbij is een ruime parkeerplaats waar je de auto en fiets gratis neer kunt zetten. Wanneer je de strandovergang over loopt zie je de surfschool vrijwel direct. Kom je er niet uit? Bel ons, gebruik navigatie of vraag een eilander!

Welke periode van het jaar is de surfschool open?
+
De surfschool opent wanneer de zeewatertemperatuur warm genoeg is. Doorgaans openen we de surfschool begin mei. We sluiten na de herfstvakantie van Noord. In de winterperiode is de surfschool dicht en ligt al het surf-materiaal in de winteropslag.
Hoe en tot wanneer kan ik me opgeven?
+
De cursus start vanaf half juni. Later instromen in hetzelfde jaar is in verband met theorie en niveau niet mogelijk. Uiterlijk opgeven vóór de start van de eerste les dus. Inschrijven kan door ons te bellen of mailen. Je kunt ook langskomen in de surfshop. Ben je nog niet zeker over het iets voor je is? Boek dan alleen de eerste losse les. Je kunt dan zelf bepalen of je daarna door wilt gaan.
Hoe zijn de lessen voor eilander jeugd opgebouwd?
+
We leiden je langzaam op tot een lokaal talent. Een sterke basistechniek en goede kennis over de zee heeft hierbij prioriteit. Daarna zullen we de uitdagingen geleidelijk aan opbouwen en afhankelijk van het niveau steeds meer samen naar buiten peddelen om ongebroken golven te leren surfen. De cursus bestaat uit een goede balans tussen theorie & praktijk. Het is belangrijk dat je begrijpt hoe de zee werkt en hoe je omgaat met stromingen, wind, getijde etc. Deze kennis helpt je uiteindelijk ook bij het inschatten wat mooie momenten zijn om zelf te oefenen.
Wat zijn de lestijden?
+
Een les duurt ongeveer anderhalf uur. In de zomerperiode zijn de eilander jeugd lessen op woensdagmiddag óf op zondag. Dit is afhankelijk van de condities en plannen wij in aan de hand van de surf voorspellingen. De keuze en het definitieve tijdstip hoor je via de Whatsapp groep. Als de golven heel goed zijn organiseren we vaak een les op zowel woensdag als zondag. Via de whatsapp groep kun je aangeven of je er die dag bij bent. Het is prima als je er soms niet kan zijn. Je betaalt alleen voor de lessen waar je aan mee doet.
Wie kan zich inschrijven en hoe worden groepen ingedeeld?
+
Elke gemotiveerde vanaf 10 jaar kan zich opgeven, onafhankelijk van je ervaring. In de eerste instantie start iedereen met dezelfde theorie en zijn oefeningen voor iedereen gelijk. Mocht na een langere periode een groot niveauverschil ontstaan kunnen we groepen opsplitsen. Wij vinden het belangrijk dat je leert surfen op je eigen tempo en dat je niet over je grens gaat.