Evenement
/
September 3, 2023

Willem Bakker surf classic 2023

Event - Willem bakker surf classic
Ieder jaar organiseert de surfclub van Terschelling op de allerlaatste dag van de zomervakantie het eilander-kampioenschappen golfsurfen. Een open surfwedstrijd voor alle leeftijden. Dit jaar vanaf 10:30 op zondag 3 september 2023 bij Midsland aan Zee!
Poster: Niels Gross

Op zondag 3 september vieren we de 2023 editie van de Willem Bakker Surf Classic. Traditiegetrouw wordt op de laatste dag van de zomervakantie door de surfclub en de surfscholen van Terschelling een kleinschalige surfwedstrijd georganiseerd. De surfdag is er voor alle surf-locals van het eiland, van jonge surf-grommets tot oudere surf-papa’s en mama's. Wat betreft golfsurfen staat er dit jaar een originele softtop-contest voor Terschelling jeugd gepland èn een vrije surfsessie voor volwassenen. Bij wind zijn ook de kite en windsurfers aanwezig op het strand voor een freestyle wedstrijd. Toeschouwers die wat van het water-spektakel mee willen krijgen zijn zeker welkom!

Softtop-wedstrijd eilander jeugd

Inschrijven 10:30 |start wedstrijd 11:00

We starten met een softtop-surfcontest voor de jeugd. De Foamie Open. Dit jaar surf je in een team van twee. Je surft samen met een surf-buddy een heat van ongeveer 20 minuten. De best golf van jou èn je surf-buddy worden bij elkaar opgeteld en dit is je score. Het surf-duo met de hoogste score wint. Je wint dus altijd samen. Verliezers zijn er niet. Waar krijg je punten voor? Natuurlijk voor de beste golven en mooiste techniek, maar de jury wordt ook enthousiast van gekke en creatieve tricks. Er zijn prijzen voor de beste shred-teams, maar ook voor de meest creatieve-duo’s.

Kitesurfwedstrijd

Inschrijven 12:30 - start vanaf 13:00

We hopen dat er ook een leuk windje zal staan zodat de kiters hun beste tricks kunnen laten zien. Bij te weinig wind wordt de kitesurf wedstrijd een race. Bij wind van meer dan 17knp wordt het een freestyle event. Op de zondagochtend maakt de jury een call welke van de twee het gaat worden.

Golfsurfen volwassenen

Inschrijven en start wordt zondagochtend bepaald

Afhankelijk van de omstandigheden wordt in de ochtend door de jury bepaald of er ook een open surf-wedstrijd voor volwassenen wordt gehouden. Bij top condities maken we er een èchte Willem Bakker surf classic van en dus een èchte wedstrijd. Bij te onstuimige of te kleine golven wordt het een vrije surf sessie en duiken we voor de gezelligheid gewoon allemaal samen het water in! 

Barbecue Zandzeebar

Opgeven uiterlijk vrijdagavond | start vanaf 18:00 | kosten €24,50

Surfed-out sluiten we de dag af met een barbecue in de ZandZeeBar. Je kunt hier optioneel aan mee doen. Ook als je niet hebt deelgenomen aan een wedstrijd en het is ook voor toeschouwers! De kosten zijn €24,50 per persoon. Dat is inclusief onbeperkt goed eten opscheppen, inclusief fijne gezelligheid en exclusief drankjes. Opgeven uiterlijk vóór vrijdagavond door een berichtje of belletje te geven naar 06 4769 1917. Voor alle leeftijden!

Tot op het strand!

Meer evenementen

Geen volgende blog post meer! Klik hier om naar het blog overzicht te gaan.
Geen volgende blog post meer! Klik hier om naar het blog overzicht te gaan.